Ervaringen

De Ruimteviering is er door en voor de mensen die er deelnemen. Elke viering wordt door een groep van vijf-zes regelmatige deelnemers voorbereid. In de viering komen zo’n veertig tot zestig mensen bijeen om hun gelovig leven te delen, samen te vieren.
Hieronder enkele ervaringen van deelnemers.

Ria

maakt liturgieboekje

“Een plaats van ontmoeting, inspiratie en aanmoediging: stilstaan én in beweging komen. In de mooie kapel is de verbinding met elkaar en de Allerhoogste is voelbaar. De muziek zingt vaak nog lang na in mijn hoofd. Blij dat ik deze plek gevonden heb!”

Frits

doet regelmatig mee in de voorbereiding

“Elke keer bereidt een andere groep de viering voor.
Iedere deelnemer met eigen kwaliteiten, eigen ideeën:
een mooi proces om aan mee te doen!”

Anita

komt al meerdere jaren in de Ruimteviering

“De ontmoeting met mensen én met de bijbelverhalen: dat raakt me steeds weer.
Geen viering is hetzelfde, ik ben altijd weer benieuwd!”

Tjalle

“De laatste tijd neem ik vaak een boek mee, dan zit ik wat te lezen tijdens de viering. Toen ik kleiner was, droeg ik ook wel de kaars of hielp met uitdelen van brood. Ik vind het hier best oké.”

Jelly

“De muziek en de liederen hebben in de ruimtevieringen altijd een heerlijke lichtheid. Soms zing ik een lied van nu dat goed bij het thema past. Ook daar is ruimte voor.”

Jan Pieter

“Mijn vaste kerk is de Dominicus in Amsterdam, maar hier kom ik ook graag. Dan begeleid ik op de vleugel het zingen. Ik geniet van de vieringen.”